Hapkido

Hapkido er en koreansk kampsport med fokus på luftige kast, låsninger, vridninger, grep, samt slag og spark. De fleste teknikkene utføres med utgangspunkt i kontante, sirkulære bevegelser der målet er å bruke motstanderens kraft til egen fordel. I likhet med Taekwondo og andre koreanske kampsporter, er spark en vesentlig del av Hapkido. Utøverne lærer også mye om kroppens sårbare nervepunkter og hvordan disse kan rammes med slag, spark, våpen og albuer.

 

På Ryen Kampsport trener vi en form for Hapkido som kalles Kwan Nyom. Denne formen for Hapkido hører under International
Hapkido Alliance (IHA) og Kwan Nyom Hapkido Norway. Grunnleggeren av stilen er Grand Master Geoff J. Booth 9. dan.

 

Kwan Nyom Hapkido er en måte å tolke og praktisere Hapkido på. Før elevene kommer til svart belte trener vi mest på å bruke Hapkido på en praktisk måte i selvforsvar. Ved svart belte fortsetter elevene å studere et fast pensum, men får også muligheten til å studere ulike variasjonsaspekter av Hapkido i dybden.

Carlos er vår Hapkidotrener

Møt Carlos Sandoval Diaz
hovedinstruktør i Hapkido

Hei, jeg heter Carlos Sandoval Diaz og er hovedinstruktør i Hapkido her på Ryen. Jeg har trent kampsport i 40 år, og drevet med Hapkido i 27 år. Jeg har vært instruktør i Hapkido i 23 år, har 5. dan og er sertifisert Chief Instructor. Jeg er også representant for International Hapkido Alliance (IHA) i Norge. 

Jeg gleder meg til å se deg på trening!